Zo­mer­pas­ta met fi­let­lap­je

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine al omscheppend 4 min. Schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in ca. 4 min. bruin en gaar, keer halverwege.
  3. Schenk de slagroom bij de groenten en verwarm nog 1 min. Voeg de spaghetti toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de diepe borden en leg de filetlapjes erbij. Lekker met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

serveertip:

Lekker met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerpasta met filetlapje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­pas­ta met fi­let­lap­je

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine al omscheppend 4 min.

3
3

Halveer de tomaatjes. Schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min.

4
4
  • 300 g varkensfilets
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

5
5

Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in ca. 4 min. bruin en gaar, keer halverwege.

6
6
  • 125 ml slagroom

Schenk de slagroom bij de groenten en verwarm nog 1 min. Voeg dan de spaghetti toe en breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en leg de filetlapjes erbij.

serveertip:

Lekker met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.