Spa­ghet­ti met kip, to­maat en pa­pri­ka

(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 184

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en laat het mengsel met de deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. stoven.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg toe aan het mengsel en stoof 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de spaghetti en rasp de Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

video

Aard­ap­pe­len en pas­ta ko­ken

Allerhande kids - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met kip, tomaat en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met kip, to­maat en pa­pri­ka

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 1 rode paprika

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en paprika 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 470 ml pastasaus sugo basilicum

Voeg de saus toe en laat het mengsel met de deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. stoven.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg toe aan het mengsel en stoof 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g Parmezaanse kaas

Meng met de spaghetti en rasp de Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.