Zo­mer­pas­ta met ri­cot­ta

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.
  2. Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.

variatietip:

Voor een iets krachtiger smaak kun je de ricotta vervangen door 1 bol mozzarella (zakje 125 g). Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg met de spaghetti toe aan de groenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerpasta met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­pas­ta met ri­cot­ta

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 5 trostomaten

Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g kappertjes

Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g ricotta

Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.

variatietip:

Voor een iets krachtiger smaak kun je de ricotta vervangen door 1 bol mozzarella (zakje 125 g). Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg met de spaghetti toe aan de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.