Cous­cous­sa­la­de en lams­worst­jes

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de ui en snijd de komkommer in blokjes.
  2. Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaat, komkommer en ui erdoor. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en voeg toe. Voeg de olie toe en knijp de helft van de citroen boven de couscous uit. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rest van de citroen in partjes.
  3. Verhit de grillpan en gril de worstjes in ca. 8 min. gaar. Schep de couscous op een schaal. Leg de lamsworstjes ernaast en garneer met de citroen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade en lamsworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de en lams­worst­jes

1
1
  • 300 g couscous
  • 3 trostomaten

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 1 ui
  • 1 komkommer

Snipper de ui en snijd de komkommer in blokjes. Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaat, komkommer en ui erdoor.

3
3
  • 15 g munt
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • ½ citroen

Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en voeg toe. Voeg de olie toe en knijp de citroen boven de couscous uit. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • ½ citroen
  • 270 g lamsworstjes

Snijd de citroen in partjes. Verhit de grillpan en gril de worstjes in ca. 8 min. gaar.

5
5

Schep de couscous op een schaal. Leg de lamsworstjes ernaast en garneer met de citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.