Krui­di­ge cous­cous­sa­la­de

Verse peterselie, munt, koriander, citroen: je waant je in no time in Noord-Afrika.

(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Verse peterselie, munt, koriander, citroen: je waant je in no time in Noord-Afrika. 4 personen
3 164

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal. Schenk het kokende water erover, roer om en laat 10 min. wellen.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, sap en de olie door de couscous. Pers de knoflook boven de couscous uit.
  3. Snijd het blad van de peterselie, munt en koriander zo fijn mogelijk en voeg toe. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en voeg toe aan de couscous. Roer door en laat de smaken 10 min. intrekken. Verdeel 2 slablaadjes per bord. Vorm op elk bord een kom van de blaadjes en vul met de salade.

bereidingstip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 150 ml kraanwater

Breng het water aan de kook.

2
2
  • 150 g couscous

Doe de couscous in een schaal. Schenk het kokende water erover, roer om en laat 10 min. wellen.

3
3
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook

Meng het citroenrasp, sap en de olie door de couscous. Pers de knoflook boven de couscous uit.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 8 g munt
  • 15 g koriander

Snijd het blad van de peterselie, munt en koriander zo fijn mogelijk en voeg toe.

6
6
  • 80 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en voeg toe aan de couscous.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7
  • ½ krop ijsbergsla

Roer door en laat de smaken 10 min. intrekken. Verdeel 2 slablaadjes per bord. Vorm op elk bord een kom van de blaadjes en vul met de salade.

bereidingstip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.