Lams­worst­jes met sal­sa ver­de en groe­ne cous­cous

Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel!

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel! 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het hete water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
  2. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aspergetips toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover. Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­worst­jes met sal­sa ver­de en groe­ne cous­cous

1
1
  • 250 g couscous
  • 300 ml heet water

Doe de couscous in een ruime kom en schenk het hete water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.

2
2
  • 1 groene paprika

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 g aspergetips

Voeg de aspergetips toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 270 g lamsworstjes

Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 30 g peterselie
  • 15 g dille
  • 1 el dijonmosterd
  • 8 el olijfolie

Snijd ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de olie in een hoge beker.

8
8

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover.

10
10

Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.