Krui­di­ge bief­bur­ger

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hamburgerklem

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember fijn en doe met de tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. inkoken tot een dikke jam (relish). Neem van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Vorm er 4 burgers van en leg ze in de hamburgerklem. Gril de burgers in ca. 6-8 min. net gaar. Keer regelmatig. Leg de plakken bacon op de barbecue en gril 5 min. Keer halverwege. Halveer de broodjes, leg ze met de snijkanten op de barbecue en gril ca. 3 min. Beleg elk broodje met wat blaadjes sla, een hamburger, wat kaas, bacon en tomaten­relish. Lekker met crème fraîche (light) en salade.

Tip:

De burgers zijn ook lekker met milde mangochutney (potje 340 g).

Tip:

U kunt de relish 1 week van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.