To­ma­ten-muntsor­bet­ijs

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • laag bakje van plastic of metaal (inhoud 1 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontvel de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Houd de topjes en 4 grote blaadjes munt apart. Doe de takjes munt met de suiker in een steelpan en schenk er 150 ml water bij. Breng aan de kook en laat het water zachtjes borrelen tot alle suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de suiker-muntsiroop afkoelen. Haal de takjes munt uit de siroop. Snijd de blaadjes in ragfijne snippers. Houd wat snippers apart ter garnering; roer de rest met het citroensap en de tomatenblokjes door de siroop. Doe het mengsel over in een bakje en zet dat 3 uur in de diepvries. klop elk halfuur met een vork of garde door de massa om de grove ijskristallen te breken. Schep in zes whiskey- of cocktailglazen een klein bolletje van het sorbetijs en garneer met de snippers munt.

Tip:

Voor een snelle versie van dit recept kun je in plaats van tomaten 300 ml tomatensap gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.