Bief­stuk met ge­gril­de groen­ten

De sleutel tot succes bij het biefstuk bakken of grillen? Laat het vlees erna even kort rusten. Lekker!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns hoofdgerecht De sleutel tot succes bij het biefstuk bakken of grillen? Laat het vlees erna even kort rusten. Lekker! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig. Besprenkel ondertussen de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.
  2. Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.
  3. Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 4 biefstukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 krop andijvie

Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig.

2
2
  • 250 g champignons
  • 5 el olijfolie
  • 1 schaal tastytom-trostomaat

Verwijder ondertussen de steeltjes van de champignons. Besprenkel de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.

3
3
  • 1 zak paprikamix
  • 6 el olijfolie

Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie.

4
4

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.

5
5
  • 2 el extra vierge olijfolie

Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.