Sa­la­de met kro­kan­te groen­tenug­gets en ge­gril­de groen­ten

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de rode ui. Snijd de rode ui in dunne partjes en de tomaten elk in 6 partjes. Bestrijk de partjes ui en de tomaten met olie. Klop een dressing van de wijnazijn, honing, olie, zout en (versgemalen) peper.
  2. Verhit olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Verhit olie in een tweede koekenpan en bak hierin de groentenuggets goudbruin en krokant (keer ze regelmatig). Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de uipartjes hierin 1 minuut aan elke kant. Leg ze daarna op een bord.
  3. Gril in dezelfde pan de tomaat 1 minuut aan elke kant. Maak de veldsla aan met de dressing en verdeel de sla over borden. Verdeel de gegrilde groenten en de nuggets over de salade. Serveer de aardappelschijfjes er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met krokante groentenuggets en gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met kro­kan­te groen­tenug­gets en ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 2 rode uien
  • 3 tomtrostomaten
  • 1 olijfolie

Pel de rode ui. Snijd de rode ui in dunne partjes en de tomaten elk in 6 partjes. Bestrijk de partjes ui en de tomaten met olie.

2
2
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 el bloemenhoning
  • 2 el olijfolie

Klop een dressing van de wijnazijn, honing, olie, zout en (versgemalen) peper.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 450 g groentenuggets

Verhit olie in een tweede koekenpan en bak hierin de groentenuggets goudbruin en krokant (keer ze regelmatig).

5
5

Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de uipartjes hierin 1 minuut aan elke kant. Leg ze daarna op een bord.

6
6
  • 100 g veldslamelange

Gril in dezelfde pan de tomaat 1 minuut aan elke kant. Maak de veldsla aan met de dressing en verdeel de sla over borden.

7
7

Verdeel de gegrilde groenten en de nuggets over de salade. Serveer de aardappelschijfjes er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.