Fris­se kip­bur­ger

Malse burger op een knapperig broodje.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Malse burger op een knapperig broodje. 4 personen
3 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de bosuitje in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
  2. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft van de koriander fijn. Bewaar de rest voor garnering.
  3. Meng het kip-kalkoengehakt met de sesam, munt, koriander, maizena, het limoenrasp en de helft van de bosui. Voeg peper en zout toe.Vorm met natte handen 4 ovale burgers van het kipmengsel.
  4. Meng de mayonaise met de rest van de bosui. Breng op smaak met het limoensap en peper en zout.
  5. Verhit de grillpan. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant 30 sec in de grillpan. Gril de kipburgers 6-8 min. Keer regelmatig. Beleg elk broodje met de sla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, radijs en limoen-mayonaise en achtergehouden kruiden erover.

Tip:

Visliefhebber? Vervang de kipfilet door zalmfilet en snijd deze op dezelfde wijze fijn.

Tip:

Je kunt de kipburgers een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Frisse kipburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se kip­bur­ger

1
  • 8 g munt
  • 3 bosuitjes
  • ½ krop ijsbergsla

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes.

2
  • 1 komkommer
  • 6 radijsjes

Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.

3
  • 2 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft van de koriander fijn. Bewaar de rest voor garnering.

5
  • 450 g kip-kalkoengehakt
  • 1 el maizena

Meng het kip-kalkoengehakt met de sesam, munt, koriander, maizena, het limoenrasp en de helft van de bosui. Voeg peper en zout toe.

6

Vorm met natte handen 4 ovale burgers van het kipmengsel.

7
  • 4 el mayonaise met yoghurt

Meng de mayonaise met de rest van de bosui. Breng op smaak met het limoensap en peper en zout.

8
  • 4 verse pistolets

Verhit de grillpan. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant naar onderen 30 sec in de grillpan.

Tip: Je kunt de broodjes en burgers ook grillen op de barbecue.

9

Gril de kipburgers 6-8 min. Keer regelmatig.

10

Beleg elk broodje met de sla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, radijs en limoen-mayonaise en achtergehouden kruiden erover.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.