In li­moen ge­ma­ri­neer­de kip

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
4 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de vruchten uit. Maak een marinade van de sojasaus, de honing, de helft van het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed. Snijd de kipfilet in plakken. Schep deze door de marinade. Laat 15 min. staan.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in plakken en de plakken in reepjes. Maak de radijsjes schoon, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de komkommer. Meng de rest van het sap met de olie en schep door de komkommer-radijssalade.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 min. gaar en rondom bruin. Bak de laatste 2 min. de bosui mee. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin. Snijd de laatste limoen in partjes.
  4. Meng het sesamzaad door de rijst. Serveer de kip met de rijst en de salade. Strooi de rest van het limoenrasp erover en garneer met een plakje limoen.

bereidingstip:

U kunt de kipfilet 3 uur van tevoren marineren. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor bereiden het recept vanaf stap 2.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

In limoen gemarineerde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In li­moen ge­ma­ri­neer­de kip

1
1
  • 2 limoenen

Rasp de groene schil van de schoongeboende limoenen, pers de vruchten uit.

2
2
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus

Maak een marinade van de sojasaus, honing, helft van het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed.

3
3
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in plakken. Schep deze door de marinade. Laat 15 min. staan.

4
4
  • 1 komkommer
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in plakken en de plakken in reepjes.

5
5
  • 1 bosje radijs

Maak de radijsjes schoon, snijd in plakjes en voeg ze toe aan de komkommer. Meng de rest van het sap met de olie en schep door komkommer-radijssalade.

6
6
  • 1 zakje bosui
  • 20 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 min. gaar en rondom bruin. Snijd de bosui in schuine stukken en bak de laatste 2 min. mee.

7
7
  • 4 el sesamzaad
  • 1 limoen

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin. Snijd de laatste limoen in partjes.

8
8

Meng het sesamzaad door de rijst. Serveer de kip met de rijst en de salade. Strooi de rest van het limoenrasp erover en garneer met een plakje limoen.

bereidingstip:

U kunt de kipfilet 3 uur van tevoren marineren. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor bereiden het recept vanaf stap 2.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.