Kip met kom­kom­mer in oes­ter­saus

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 146

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de kipfilet en 1 teen knoflook in 600 ml water met 1 tl zout 15 min. op laag vuur. Neem de kipfilet uit de pan en haal 'm met twee vorken uit elkaar. Kook ondertussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min. Snijd de tweede teen knoflook fijn en bak 1 min. mee. Voeg de kip, de komkommer, de oestersaus en de gembersiroop toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.
  3. Serveer de kip in oestersaus met de pandanrijst.

Tip:

Voeg voor een frisse smaak fijngesneden verse koriander toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.