Fris­se tzat­zi­ki

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika. Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.

variatietip:

Fijngesneden munt smaakt heerlijk door een bonen­salade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Tzat­zi­ki ma­ken

Instructievideo - 00:56 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frisse tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se tzat­zi­ki

1
1
  • 8 g verse munt
  • 1 komkommer

Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

2
2

Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

3
3
  • 1 citroen
  • 1 knoflook

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook.

4
4
  • 1 groene paprika
  • 250 g yoghurt Griekse stijl

Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika.

5
5
  • 3 el olijfolie

Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.

variatietip:

Fijngesneden munt smaakt heerlijk door een bonen­salade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.