Kip­bur­ger

Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje. 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de kip in blokjes. Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en zout toe en meng goed. Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
  3. Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng met 2/3 van de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.
  5. Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.

variatietip:

Griekse yoghurt is ook erg lekker met muesli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­ger

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 bosuitje
  • 1 tl gedroogde dragon

Snijd de kip in blokjes. Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en zout toe en meng goed. Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor.

3
3

Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 50 g yoghurt Griekse stijl

Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng met de yoghurt en de rest van de bosui en dragon.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 witte bollen met sesam
  • 75 g veldsla

Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.

7
7
  • 25 g yoghurt Griekse stijl

Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.

variatietip:

Griekse yoghurt is ook erg lekker met muesli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.