Kip­stoof­pot met to­ma­ten

Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest.

(254)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest. 4 personen
3 254

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de trostomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en bak de chorizo in dezelfde pan 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomaten, wijn en laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 3 min.
  2. Leg de kip terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Neem de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus 6 min. inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer de kip met de tomatensaus.

combinatietip:

Lekker met rijst en haricots verts.

bewaartip:

U kunt de stoofpot 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur in ca. 15 min.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kipstoofpot met tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­stoof­pot met to­ma­ten

1
1
  • 100 g chorizoworst
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 10 trostomaten
  • 3 el olijfolie

Snijd de chorizo in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de trostomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan.

2
2
  • 4 kippenbouten

Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en bak de chorizo in dezelfde pan 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min.

3
3
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de tomaten, wijn en laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 3 min.

4
4

Leg de kip terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Neem de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

5
5

Zet het vuur hoog en laat de saus 6 min. inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer de kip met de tomatensaus.

combinatietip:

Lekker met rijst en haricots verts.

bewaartip:

U kunt de stoofpot 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur in ca. 15 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.