Piz­za met ge­hakt en ar­ti­sjok­ken

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Voeg de pizzakruiden, een mespunt zout en peper toe. Bak de uiringen 2 min. mee. Roer de saus uit het pizzapakket door het gehakt.
  2. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Strijk de gehaktsaus uit over de pizza. Verdeel de artisjokken, paprika, ringen ui en olijven over de pizza. Strooi de kaas erover.
  3. Bak de pizza 15 min. in de oven en strooi de rucola erover.

Tip:

Laat de artisjokken wel goed uitlekken voordat u ze op de pizza legt. Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.