Piz­za quat­tro gus­ti

Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 890 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils! 4 personen
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in plakken. Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk ze op de naad stevig vast. Verdeel de saus, Parmezaanse kaas en mozzarella erover.
  2. Snijd de rode ui in ringen. Beleg 1/4 van de pizza met salami en artisjok, 1/4 met achterham en ananas en 1/4 met tonijn, olijf en ui. Bak de pizza ca. 20 min. in de oven. Haal eruit en beleg het laatste kwart met de rauwe ham en rucola. Serveer op de bakplaat.

combinatietip:

Lekker met Griekse salade met komkommer.

video

Piz­za ver­sie­ren

Allerhande kids - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 104 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.935 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza quattro gusti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za quat­tro gus­ti

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 ml mozzarella

Snijd de mozzarella in plakken.

3
3
  • 2 pizzakits

Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk ze op de naad stevig vast.

Pizzadeeg maken

Instructievideo

02:19 min.

4
4
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Verdeel de saus, Parmezaanse kaas en mozzarella erover.

5
5
  • 1 rode ui

Snijd de rode ui in ringen.

6
6
  • 2 plakjes salami
  • 95 g gemarineerde artisjokharten
  • ½ plakje achterham
  • 114 g ananasstukjes op sap
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 120 g zwarte olijven zonder pit

Beleg 1/4 van de pizza met salami en artisjok, 1/4 met achterham en ananas en 1/4 met tonijn, olijf en ui.

7
7
  • 50 g flinterdun gesneden rauwe ham
  • 20 g rucola

Bak de pizza ca. 20 min. in de oven. Haal eruit en beleg het laatste kwart met de rauwe ham en rucola. Serveer op de bakplaat.

combinatietip:

Lekker met Griekse salade met komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.