As­per­ges met kaas, to­maat en been­ham

Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen. 4 personen
4 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.
  2. Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham. Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt
  3. Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met kaas, tomaat en beenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met kaas, to­maat en been­ham

1
1
  • 500 g witte asperges

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.

2
2
  • 150 g gebraden beenham

Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham.

3
3
  • 2 tomaten
  • 150 g geraspte jonge kaas

Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt

4
4
  • 600 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 2 el verse peterselie

Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.