As­per­ges met ham, ei en bo­ter

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Leg de asperges 20 min. in koud water en schil ze. Leg de schillen in een ruime pan, leg een theedoek en de asperges erop. Voeg water met zout toe tot de asperges net onder staan. Kook de asperges 3 min. en zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan tot ze beetgaar zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar wat kookvocht.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Kook de krieltjes ca. 15 min. in water met zout. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur. Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de asperges over de borden en leg de plakjes ham erop. Snijd de eieren grof en verdeel over de ham. Schep de saus erover en serveer met de aardappelen.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met ham, ei en boter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ham, ei en bo­ter

1
1
  • 1½ kg witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Leg de asperges 20 min. in koud water en schil ze.

2
2

Leg de schillen in een ruime pan, leg een theedoek en de asperges erop. Voeg water met zout toe tot de asperges net onder staan.

3
3

Kook de asperges 3 min. en zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan tot ze beetgaar zijn.

4
4

Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar wat kookvocht.

5
5
  • 4 eieren
  • 500 g krieltjes

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Kook de krieltjes ca. 15 min. in water met zout.

6
6
  • 13 g bieslook
  • 10 g platte peterselie
  • 100 g boter

Snijd de bieslook en peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur.

7
7

Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 250 g gebraden beenham

Verdeel de asperges over de borden en leg de plakjes ham erop. Snijd de eieren grof en verdeel over de ham.

9
9

Schep de saus erover en serveer met de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.