As­per­ges met been­ham en kriel­tjes

Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus 4 personen
2 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
  2. Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
  3. Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

Vervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met beenham en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met been­ham en kriel­tjes

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 1 sjalot

Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3
  • 500 g krieltjes

Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar.

4
4

Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.

5
5
  • 1 pakje saus voor asperges
  • 25 g boter

Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 15 g peterselie

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.

7
7
  • 75 g waterkers
  • 150 g gebraden beenham

Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over 4 borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

Vervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.