As­per­ges met been­ham en ge­po­cheerd ei

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed kleine kopjes of glaasjes met vershoudfolie. Breek boven elk kopje een ei en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat.
  2. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Leg na 4 min. de in folie verpakte eieren 6 min. in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen).
  3. Snijd de ham in lange repen. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op borden. Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met beenham en gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met been­ham en ge­po­cheerd ei

1
1
  • 4 eieren

Bekleed kleine kopjes of glaasjes met vershoudfolie. Breek boven elk kopje een ei en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat.

2
2
  • 2 kg witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

3
3
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat

Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat.

4
4

Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten.

5
5

Leg na 4 min. de in folie verpakte eieren 6 min. in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen).

6
6
  • 200 g beenham
  • 50 g boter

Snijd de ham in lange repen. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren.

7
7

Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op borden.

8
8

Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.