As­per­ges met been­ham en bies­look­saus

Er zijn nooit genoeg manieren om te genieten van het witte goud: met dit recept gaat dat zeker lukken!

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Er zijn nooit genoeg manieren om te genieten van het witte goud: met dit recept gaat dat zeker lukken! 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.
  2. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar en kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Meng de crème fraîche met de bieslook en pers de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe. Roer goed. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel de asperges met de beenham, krieltjes en ei over de borden. Schep er de bieslooksaus bij.

Tip:

Serveer er een frisse salade bij van romainesla (zak 200 g), 1 gesnipperde rode ui, 4 el extra vierge olijfolie, 2 el citroensap en peper en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met beenham en bieslooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met been­ham en bies­look­saus

1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2

Kook de asperges 10 min. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren.

3
  • 900 g krieltjes
  • 2 eieren

Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar en kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.

4
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl gedroogde bieslook
  • 1 teen knoflook

Meng de crème fraîche met de bieslook en pers de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe. Roer goed. Pel de eieren en snijd ze in partjes.

5
  • 200 g gebraden beenham

Verdeel de asperges met de beenham, krieltjes en ei over de borden. Schep er de bieslooksaus bij. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.