Pap­par­del­le met ko­gel­bief­stuk

Prachtig, simpel pastagerecht met een saus van pancetta, port en mascarpone. Vanavond ga je thuis uit eten!

(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Prachtig, simpel pastagerecht met een saus van pancetta, port en mascarpone. Vanavond ga je thuis uit eten! 4 personen
4 286

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstuk in plakjes. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.
  2. Snijd de pancetta in stukjes en de sjalotjes in ringetjes. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
  4. Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over de warme borden en serveer de kaas apart erbij. Lekker met spruitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Pappardelle met kogelbiefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met ko­gel­bief­stuk

1
1
  • 4 kogelbiefstukken
  • 2 el olijfolie

Snijd de biefstuk in plakjes. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.

2
2
  • 75 g pancetta
  • 2 sjalotjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 ml rode port
  • 125 g mascarpone

Snijd de pancetta in stukjes en de sjalotjes in ringetjes. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook.

3
3

Breng de saus pittig op op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 250 g verse pappardelle

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.

5
5
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over de warme borden en serveer de kaas apart erbij. Lekker met spruitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.