Pap­par­del­le met si­naas­ap­pel­room

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 50 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de slagroom en de knoflook in een pan en laat op laag vuur 1 min. koken. Houd wat rasp achter voor garnering. Voeg de rest van het rasp, 4 el sinaasappelsap, de sherry, de boter en de helft van de kaas toe aan de room. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm met de deksel op de pan.
  2. Zet 4 borden in de oven om op te warmen. (Het gerecht blijft langer warm op voorverwarmde borden.) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar giet 1/2 min. eerder af. Doe de pasta terug in de pan, schenk de sinaasappelroom erbij en schep om. Doe de deksel op de pan, draai het vuur uit en laat de smaken 1 min. intrekken.
  3. Neem de borden uit de oven. Verdeel de pappardelle over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en versgemalen zwarte peper. Garneer met het achtergehouden rasp.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.