Pom­poen­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de chilipeper, komijn, oregano, 3 el olie en peper en zout. Bak de pompoen 15 min. in de oven. Voeg de ui toe en bak 10 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 min.
  2. Maal de koriander fijn in de vijzel. Voeg de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.
  3. Bak de chorizo ca. 4 min. in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Neem de groenten uit de oven en laat in een ruime schaal afkoelen tot lauw. Spoel de bonen onder koud water af. Meng met de sla en de groenten. Verdeel de chorizo en de korianderdressing erover.

Tip:

Maak van de rest van de pompoen pompoenkoekjes (recept op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.