Pom­poen­sa­la­de

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit! 8 personen
3 114

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.
  3. Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.

variatietip:

Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­sa­la­de

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten.

3
  • 2 el olijfolie extra vierge

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

4

Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

5
  • 1 rode ui
  • 8 semi zongedroogde tomaten
  • 75 g rucola
  • 1 el pompoenpitten

Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

6
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge

Besprenkel met balsamicoazijn en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.

variatietip:

Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.