Ge­roos­ter­de pom­poen­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen en snijd de schil eraf. Leg in de oven-schaal. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Rooster ca. 20 min. in de oven. Laat ca. 10 min. afkoelen.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de amandelen in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Maak in een ondiepe schaal een dressing van de azijn, de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Voeg de rucola toe en meng goed. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen erover.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.