Si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de met spe­ce­rij­en vlees of kip

  • bijgerecht
  • 1 persoon
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 personen
4 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil van schoongeboende sinaasappel raspen en beide sinaasappels uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, kaneel, komijn, oregano en ca. 1/2 tl chilipeper door elkaar kloppen. 500 à 600 g vlees of kip door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

Tip:

Heerlijk voor lamsvlees of kip. Zonder het sinaasappelsap lekker als kruiding voor zelfgemaakte lamsburgers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.