Ge­hakt­bal­le­tjes van de bak­plaat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed in een kom het gehakt, ei, peterselie, beschuit en naar smaak zout en peper door elkaar. Vorm er 8 gehaktballen van gelijke grootte van.
  2. Leg de gehaktballen willekeurig op de bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant naar onder tussen de gehaktballen.
  3. Snijd de sjalotten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in tweeën of in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven tussen de gehaktballen. Druppel de olie over de groenten en strooi er (zee)zout en peper over.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster alles in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met gebakken aardappelen met (kruiden)mayonaise.

Tip:

Varieer op de kruiden in het gehakt. Probeer ook eens shoarmakruiden of satékruiden of Libanese kebabkruiden.

Tip:

Met bakpapier voorkomt u dat een gerecht aan de vorm vastplakt. Bovendien houdt het bakplaten schoon en dat scheelt veel werk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.