To­maat & worst van de bak­plaat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(297)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 297

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Leg de tenen knoflook en de helft van de takjes tijm ertussen. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat 20 min. in het midden van de oven.
  2. Ris met een vork de blaadjes van de rest van de tijm. Halveer de tomaten en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en voeg de tomaten, de uien en de worstjes aan de krieltjes toe. Schuif de bakplaat nog 20 min. in de oven. Schep tussentijds voorzichtig om. Verdeel het gerecht over 4 borden. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze opeet. Lekker met salade van veldsla en plakjes radijs.

Tip:

De worstjes die u over hebt, kunt u invriezen of de volgende dag bakken en op een broodje met wat mosterd eten. De overgebleven tijm smaakt lekker op een broodje met geitenkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.