Ge­hakt­bal­le­tjes van Erik van Loo

Doordeweekse gehaktballetjes, maar dan wel van chef-kok Erik van Loo.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Doordeweekse gehaktballetjes, maar dan wel van chef-kok Erik van Loo. 4 personen
2 26

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom. Verkruimel de beschuiten erboven en voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, koffiemelk, vleeskruiden en maggi toe. Kneed alles goed door. Breng op smaak met peper. Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes 10 min. tot ze bruin en gaar zijn. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met Gulpener-mosterd, AH Liefde & Passie roggebrood en kropsla met mayonaisedressing, gekookt ei, tomaat en bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes van Erik van Loo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes van Erik van Loo

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el kerriepoeder
  • 2 el halfvolle koffiemelk
  • ½ el vleeskruiden
  • 1 tl maggi aroma

Doe het gehakt in een kom. Verkruimel de beschuiten erboven en voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, koffiemelk, vleeskruiden en Maggi toe.

2
2

Kneed alles goed door. Breng op smaak met peper. Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal.

3
3
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes 10 min. tot ze bruin en gaar zijn. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met Gulpener-mosterd, AH Liefde & Passie roggebrood en kropsla met mayonaisedressing, gekookt ei, tomaat en bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.