Avo­ca­do­sa­la­de met ma­ca­da­mi­a­no­ten

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees zo veel mogelijk in zijn geheel met een lepel uit de schil en snijd in parten. Besprenkel met het citroensap. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Schep de olie, de peterselie en de koriander erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de salade in een kom of op een schaal en bestrooi met de macadamianoten. Lekker bij vis of kip.

Tip:

Koriander is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Thaise keuken. Ook lekker door een rauwkostsalade.

Tip:

Snijd de rest van de peterselie fijn en meng door 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur) voor een snelle kruidenboter.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.