Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 212

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei los. Snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, de knoflook, tomaat en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om.

variatietip:

Zongedroogde tomaten zijn ook lekker tussen een tosti.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree met bleekselderij (recept elders op ah.nl/recepten) en een groene salade.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles - 04:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 148 g zongedroogde tomaten

Klop het ei los. Snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, de knoflook, tomaat en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door.

3
3

Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om.

variatietip:

Zongedroogde tomaten zijn ook lekker tussen een tosti.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree met bleekselderij (recept elders op ah.nl/recepten) en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.