Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie-ge­hakt­bal­le­tjes

Kinderen zijn gek op deze pasta met Italiaanse tomatensaus.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kinderen zijn gek op deze pasta met Italiaanse tomatensaus. 4 personen
3 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk al het vocht eruit en snijd de spinazie fijn. Meng het gehakt met de ontdooide spinazie en Italiaanse kruiden en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel het beschuit. Voeg het ei en de beschuitkruimels toe aan het gehakt en kneed alles goed door. Vorm met natte handen ca. 20 gehaktballetjes.Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
  2. Schenk de tomatensaus erbij en roer de Italiaanse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit 10 min. zachtjes sudderen. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de tomatensaus te dik is geworden, schep er dan wat kookvocht van de pasta bij. Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus erover.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas erover, sperziebonen en een salade van jonge bladsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met spinazie-gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie-ge­hakt­bal­le­tjes

1
1

Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk al het vocht eruit en snijd de spinazie fijn.

2
2
  • 350 g rundergehakt
  • 450 g bladspinazie
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 tenen knoflook

Meng het gehakt met de ontdooide spinazie en Italiaanse kruiden en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 ei

Verkruimel het beschuit. Voeg het ei en de beschuitkruimels toe aan het gehakt en kneed alles goed door. Vorm met natte handen ca. 20 gehaktballetjes.

4
4
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

5
5
  • 720 ml tomatensaus
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Schenk de tomatensaus erbij en roer de Italiaanse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit 10 min. zachtjes sudderen.

6
6
  • 400 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de tomatensaus te dik is geworden, schep er dan wat kookvocht van de pasta bij.

7
7

Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus erover.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas erover, sperziebonen en een salade van jonge bladsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.