Italiaanse boerentomatensoep
Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.
620 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 ui
ui
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
800 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
2 groentebouillonblokjes
groentebouillonblokjes
2 tenen knoflook
knoflook
0.25 vers stokbrood
vers stokbrood
250 ml kraanwater
kraanwater
20 gram verse Italiaanse kruiden
verse Italiaanse kruiden
75 ml traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
400 gram wilde spinazie
wilde spinazie
740 gram witte bonen in pot
witte bonen in pot
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 week 36-37 - 2008 week 36-37
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.
Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.
Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.
- algemeenVoor een dikke soep, voeg extra brood toe!
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Italiaanse boerentomatensoep
Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.
Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.
Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.
algemeen:Voor een dikke soep, voeg extra brood toe!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
2 groentebouillonblokjes
2 tenen knoflook
¼ vers stokbrood
250 ml kraanwater
20 g verse Italiaanse kruiden
75 ml traditionele olijfolie
400 g wilde spinazie
740 g witte bonen in pot




