Italiaanse boerentomatensoep

Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

620 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(198)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ui

    ui

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 800 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 2 groentebouillonblokjes

    groentebouillonblokjes

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 0.25 vers stokbrood

    vers stokbrood

  • 250 ml kraanwater

    kraanwater

  • 20 gram verse Italiaanse kruiden

    verse Italiaanse kruiden

  • 75 ml traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram wilde spinazie

    wilde spinazie

  • 740 gram witte bonen in pot

    witte bonen in pot

2008 week 36-37 - 2008 week 36-37

Aan de slag

  1. Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.

  2. Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.

  3. Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.

  • algemeenVoor een dikke soep, voeg extra brood toe!
  • Ui fruiten

    Instructievideo - 00:31 min.

Wat vond je van dit recept?

Italiaanse boerentomatensoep

Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig