Wit­te­bo­nen-prei­soep met cris­py ka­ten­spek

Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven. Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg 2/3 van de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.
  4. Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.
  5. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek. Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.535 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Wittebonen-preisoep met crispy katenspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te­bo­nen-prei­soep met cris­py ka­ten­spek

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g katenspek

Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven.

3
3
  • 1 meergranen stokbrood

Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.

4
4
  • 2 preien

Was ondertussen de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min.

6
6
  • 720 g witte bonen in tomatensaus
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 ml kraanwater

Voeg de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

7
7

Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer.

8
8
  • 360 g witte bonen in tomatensaus
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de rest van de prei, de de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.

9
9

Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.

10
10

Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek.

11
11

Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.