Win­ter­mi­ne­stro­ne met soep­sten­gels

Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd. 4 personen
4 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem met het bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er de olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Schenk er 1.5 liter water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.
  4. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

bewaartip:

Bewaar de overgebleven soepstengels in een afgesloten trommel, ze blijven dan nog zeker 1 week goed. Wikkel ze in rauwe ham en serveer ze als hapje bij de borrel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.430 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Winterminestrone met soepstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­mi­ne­stro­ne met soep­sten­gels

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • ½ zakje bakpoeder
  • 250 g bloem
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout

Meng de bloem met het bakpoeder, de Italiaanse kruiden en het zout in een kom.

3
  • 100 ml kraanwater
  • 4 el olijfolie

Maak een kuiltje en schenk er de olie en het water in. Kneed tot een samenhangend deeg.

4
  • 15 g bloem

Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang.

5

Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 min. goudbruin.

6
  • 250 g winterpeen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de geschilde winterpeen in blokjes.

7
  • 750 g romatomaten

Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water.

8

Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

9
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. mee.

10
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 groentebouillontabletten

Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.

11
  • 350 g witte bonen in tomatensaus
  • 100 g spaghetti

Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken.

12
  • 400 g spinazie

Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

bewaartip:

Bewaar de overgebleven soepstengels in een afgesloten trommel, ze blijven dan nog zeker 1 week goed. Wikkel ze in rauwe ham en serveer ze als hapje bij de borrel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.