Win­ter­mi­ne­stro­ne

Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. En je maakt 'm in slechts 20 minuten.

(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. En je maakt 'm in slechts 20 minuten. 4 personen
3 183

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 5 min.
  2. Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag.
  3. Laat de bonen uitlekken in een vergiet, spoel af. Voeg toe en warm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de minestrone over de kommen en schep in elke kom 1 el pesto.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.118 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Winterminestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­mi­ne­stro­ne

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 5 min.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag.

3
3
  • 330 g witte bonen

Laat de bonen uitlekken in een vergiet, spoel af. Voeg toe en warm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 el pesto alla Genovese

Verdeel de minestrone over de kommen en schep in elke kom 1 el pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.