Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 230

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in kleine stukjes. Klop het ei los. Doe het gehakt, ei, de zongedroogde tomaten, knoflook, het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de balletjes erin. Bak de balletjes 4 min. Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 min. zachtjes koken. Draai de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig om.
  3. Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan, snijd doormidden en kijk of de binnenkant bruin is.

bereidingstip:

Gehakt kneden en balletjes maken gaat het best met je handen. Als je die eerst natmaakt onder de kraan, plakt het gehakt er niet aan vast. Als het nodig is, kun je je handen tussendoor natuurlijk ook gewoon natmaken.

video

Hoe moet je bal­le­tjes rol­len?

Allerhande kids - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei

Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in kleine stukjes. Klop het ei los.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Doe het gehakt, ei, de zongedroogde tomaten, knoflook, het paneermeel en de Italiaanse kruiden in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.

3
3

Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de balletjes erin. Bak de balletjes 4 min.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij.

6
6

Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 min. zachtjes koken. Draai de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig om.

7
7

Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan, snijd doormidden en kijk of de binnenkant bruin is.

bereidingstip:

Gehakt kneden en balletjes maken gaat het best met je handen. Als je die eerst natmaakt onder de kraan, plakt het gehakt er niet aan vast. Als het nodig is, kun je je handen tussendoor natuurlijk ook gewoon natmaken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.