Ita­li­aan­se ge­hakt­scho­tel

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder vet en roerbak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de kruiden, de roerbakgroenten en de tomatenblokjes toe en stoof alles op een middelhoog vuur in ca. 5 min. beetgaar.
  2. Vet een ovenschaal in en schep het gehakt in de ovenschaal. Breng in een pan de melk aan de kook. Strooi het griesmeel al roerend in de pan. Breng alles al roerend aan de kook en kook het griesmeel zachtjes 2 min. Roer de kaas door het griesmeel en breng op smaak met zout.
  3. Schenk het griesmeel over het gehakt. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het griesmeel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Bak voor meer pit 75 g fijngehakte parmaham met een mespunt gemalen chilipoeder mee.

combinatietip:

Lekker met een Italiaanse salade (met pasta).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Italiaanse gehaktschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ge­hakt­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 450 g mager rundergehakt

Verhit een koekenpan zonder vet en roerbak hierin het gehakt rul en bruin.

3
3
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 400 g Italiaanse groentemix
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de kruiden, de roerbakgroenten en de tomatenblokjes toe en stoof alles op een middelhoog vuur in ca. 5 min. beetgaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet een ovenschaal in en schep het gehakt in de ovenschaal.

5
5
  • 500 ml melk
  • 50 g griesmeel

Breng in een pan de melk aan de kook. Strooi het griesmeel al roerend in de pan.

6
6
  • 100 g geraspte belegen kaas

Breng alles al roerend aan de kook en kook het griesmeel zachtjes 2 min. Roer de kaas door het griesmeel en breng op smaak met zout.

7
7

Schenk het griesmeel over het gehakt. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het griesmeel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Bak voor meer pit 75 g fijngehakte parmaham met een mespunt gemalen chilipoeder mee.

combinatietip:

Lekker met een Italiaanse salade (met pasta).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.