Zuur­kool­scho­tel met ap­pel

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cminhoud 2 liter), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over.
  2. Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over. Meng de aardappelpuree met de mosterd. Verdeel de helft over het gehakt en strijk glad. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Schep de rest van de puree tussen de appels. Bestrijk de appels en de puree met de achtergebleven (uien)olie in de koekenpan.
  3. Bak de zuurkoolschotel in 35 min. gaar en goudbruin in de oven.

Tip:

U kunt de zuurkoolschotel van tevoren maken en invriezen. Laat op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Zuurkoolschotel met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 500 zuurkool

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan.

3
3
  • 4 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 360 g tofu

Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over.

4
4
  • 1 zak aardappelpuree
  • 2 el mosterd

Meng de aardappelpuree met de mosterd. Verdeel de helft over het gehakt en strijk glad.

5
5
  • 3 appels

Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de Provençaalse kruiden.

6
6

Schep de rest van de puree tussen de appels. Bestrijk de appels en de puree met de achtergebleven (uien)olie in de koekenpan.

7
7

Bak de zuurkoolschotel in 35 min. gaar en goudbruin in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.