Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Zuur­kool­scho­tel met gei­ten­kaas en ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 35 min wachten
(327)waardeer
Een lekker recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: boter, gekookte wijnzuurkool, appels, rozijnen, tijm, aardappelpuree en Bettine chevre frais hoofdgerecht 4 personen 535 kcal
3 327

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud 2 liter

Bereiden

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, de rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal. Stap 2. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel 35 min. totdat hij goudbruin is. Stap 3. Serveer het gerecht op 4 borden.

Tip

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 535 kcal
  • Eiwit 15 g
  • Vet 34 g
  • Koolhydraten 42 g
Tags