Zuur­kool­scho­tel met gei­ten­kaas en ap­pel

Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.

(351)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas. 4 personen
3 351

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
  2. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met gei­ten­kaas en ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 appels

Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.

3
3
  • 50 g boter
  • 520 g gekookte wijnzuurkool

Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min.

4
4
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl tijm

Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.

5
5
  • 600 g aardappelpuree
  • 250 g geitenkaas, Bettine Blanc 58+

Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree.

6
6

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.