Stamp­pot van spruit­jes en gei­ten­kaas

Stampen met een twist: met nootmuskaat en kaneel echt verrassend anders!

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stampen met een twist: met nootmuskaat en kaneel echt verrassend anders! 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout 8-10 min gaar. Giet af.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  3. Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof. Bereid de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spruitjes en het uimengsel toe aan de puree en stamp grof. Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Stamppot van spruitjes en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot van spruit­jes en gei­ten­kaas

1
1
  • 900 g spruitjes

Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout 8-10 min gaar. Giet af.

2
2
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

4
4
  • 150 g geitenkaas
  • 150 g notenmelange
  • 124 g aardappelpuree

Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof. Bereid de puree volgens aanwijzingen op de verpakking.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

5
5

Voeg de spruitjes en het uimengsel toe aan de puree en stamp grof.

6
6
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kaneel

Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.