Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ap­pel

Dat is pas makkelijk: de aardappelpuree is kant-en-klaar. De schotel staat in no time in de oven.

(573)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dat is pas makkelijk: de aardappelpuree is kant-en-klaar. De schotel staat in no time in de oven. 4 personen
3 573

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneelpoeder en peper naar smaak. Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
  2. Snijd de appels (ongeschild) in ringen. Leg de appelringen bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 2.015 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Zuurkoolschotel met gehakt en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes
  • 300 g gehakt half-om-half

Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op.

3
3
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el gemalen kaneel

Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneelpoeder en peper naar smaak.

4
4
  • 500 g zuurkool naturel

Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop.

5
5
  • 800 g aardappelpuree

Verdeel de aardappelpuree erover.

6
6
  • 2 appels

Snijd de appels (ongeschild) in ringen.

7
7
  • 1 el gemalen kaneel

Leg de appelringen bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder.

8
8

Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

9
9

Verdeel de schotel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.