Zuur­kool­scho­tel met sap­pi­ge kar­bo­na­de en ap­pel

In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel. 2 personen
3 22

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Maak de ui schoon en snipper. Was de appel, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen in een koekenpan de olie met de rest van de vadouvan. Bak de karbonaden hierin in 8-10 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.
  4. Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonaden en appel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met grove mosterd of mosterdcress.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.775 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met sap­pi­ge kar­bo­na­de en ap­pel

1
1
  • 250 g verse zuurkool
  • 1 ui

Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Maak de ui schoon en snipper.

2
2
  • 1 appel

Was de appel, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3
3
  • 100 g spekreepjes
  • 1 tl vadouvan

Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de vadouvan 2 min. op hoog vuur.

4
4
  • 450 g aardappelpuree met boter

Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min.

5
5

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • ¼ sachet vadouvan*
  • 2 ribkarbonades

Verhit ondertussen in een koekenpan de olie met de rest van de vadouvan. Bak de karbonaden hierin in 8-10 min. op middelhoog vuur bruin en gaar.

7
7

Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.

8
8

Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonaden en appel.

serveertip:

Lekker met grove mosterd of mosterdcress.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.