Zuur­kool­scho­tel

(277)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 277

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit daarin de ui 4 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak nog 3 min. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schep het vlees in een lage ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken. Meng de zuurkool met de zure room. Schil en snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Meng ze door de zuurkool. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de zuurkool over het vlees. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Snijd de rest van de boter in kleine stukjes. Bestrooi de schotel met het paneermeel en de boterstukjes. Zet de schaal in de oven ca. 30 min.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel

1
1
  • 2 uien
  • 25 g boter

Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit daarin de ui 4 min.

2
2
  • 400 g shoarmareepjes

Voeg de shoarmareepjes toe en bak nog 3 min.

3
3

Verwarm de oven voor op 190 °C.

4
4
  • 500 g zuurkool naturel
  • 125 g zure room

Schep het vlees in een lage ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken. Meng de zuurkool met de zure room.

5
5
  • 1 appel

Schil en snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Meng ze door de zuurkool. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 450 g aardappelpuree met boter

Schep de zuurkool over het vlees. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool.

7
7
  • 3 el paneermeel
  • 25 g boter

Snijd de boter in kleine stukjes. Bestrooi de schotel met het paneermeel en de boterstukjes. Zet de schaal in de oven ca. 30 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.