Zuur­kool met ham en ap­pel

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • appelboor
  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.
  2. Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool met ham en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met ham en ap­pel

1
1
  • 500 g zuurkool

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken.

2
2
  • 2 appels
  • 12 plakjes beenham

Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.

3
3
  • 12 kruidnagels
  • 225 g aardappelpuree (koelvers)

Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool.

4
4
  • 100 ml appelsap
  • 225 g aardappelpuree (koelvers)

Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree.

5
5
  • 3 el paneermeel
  • 50 g roomboter

Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.