Bor­rel­bal­le­tjes van gei­ten­kaas

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 25 stuks
3 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een snijplank en hak grof. Strooi de paprikapoeder op een schoteltje. Snijd de bieslook en leg op een ander schoteltje. Verwijder de korst van de geitenkaas. Snijd de geitenkaas in stukken en meng met een vork door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
  2. Rol tussen 2 handen kleine balletjes van het geitenkaasmengsel. Verdeel in 3 porties. Rol elke portie respectievelijk door de paprikapoeder, bieslook en pijnboompitten zodat er 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan. Steek in elk balletje een cocktailprikker.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Borrelballetjes van geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­bal­le­tjes van gei­ten­kaas

1
1
  • 30 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een snijplank en hak grof.

2
2
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 13 g bieslook

Strooi de paprikapoeder op een schoteltje. Snijd de bieslook en leg op een ander schoteltje.

3
3
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 el crème fraîche

Verwijder de korst van de geitenkaas. Snijd de geitenkaas in stukken en meng met een vork door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.

4
4

Rol tussen 2 handen kleine balletjes van het geitenkaasmengsel. Verdeel in 3 porties.

5
5

Rol elke portie respectievelijk door de paprikapoeder, bieslook en pijnboompitten zodat er 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan.

6
6

Steek in elk balletje een cocktailprikker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.