Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

Ravioli met vier soorten kaas. Broccoli, knoflook, Italiaanse kruiden en geitenkaas erbij... Heerlijk!

(274)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ravioli met vier soorten kaas. Broccoli, knoflook, Italiaanse kruiden en geitenkaas erbij... Heerlijk! 4 personen
3 274

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook in ruim kokend water met wat zout in 8-10 min. gaar. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook met de kruiden 2 min. Verdeel ondertussen de kaas in kleine stukjes. Meng de ravioli met de broccoli, de helft van de geitenkaas en de knoflook-kruidenolie.
  3. Schep in diepe borden en verdeel de rest van de kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 16-17

Ravioli met broccoli en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

1
1
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook in ruim kokend water met wat zout in 8-10 min. gaar.

2
2
  • 500 g ravioli 4 formaggi

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g verse Italiaanse kruiden

Snijd de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook met de kruiden 2 min.

5
5
  • 140 g geitenkaas, Bettine Blanc 58+

Verdeel ondertussen de kaas in kleine stukjes. Meng de ravioli met de broccoli, de helft van de geitenkaas en de knoflook-kruidenolie.

6
6

Schep in diepe borden en verdeel de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.